WIE IS PAARELS?

Hoi, leuk dat je Paarels bezoekt! Mijn naam is Marieke. Hiernaast zie je een foto van mijn eigen trouwdag. Het idee om tweedehands bruidsschoenen te verkopen is namelijk ontstaan naar aanleiding van mijn eigen zoektocht naar trouwschoenen. Toen ik ging trouwen vond ik het erg lastig om schoenen te vinden die aan mijn eisen voldeden. Ik wilde een goede kwaliteit (o.a. leren voetbed), een hoge hak maar ook weer niet té en wilde er geen honderden euro's voor betalen. Ten slotte moet je op je bruidsschoenen de hele dag lekker kunnen lopen en er 's avonds op kunnen dansen, maar draag je ze ook waarschijnlijk maar één dag en daarna niet meer.

In bruids(jurken)winkels was ik snel uitgekeken; wat mij betreft waren dat te tuttige schoenen voor een te hoge prijs. Toen ben ik op zoek gegaan bij mijn normale favoriete schoenenwinkels (online en offline). Maar aangezien het winter was, waren witte pumps schaars, laat staan de crème- of ivoorkleurige schoenen die ik zocht. Daarnaast waren er online wel hele mooie te vinden in Amerikaanse webshops, maar dat viel buiten mijn budget. En tja, wat moest ik toen doen?

Omdat ik het leuk vind om af en toe eens rond te neuzen op Marktplaats, was ik dat op een avond aan het doen en dacht, weet je wat, ik typ eens 'bruidsschoenen' in. En warempel, er kwamen een aantal resultaten naar boven. Niet gelijk wat ik zocht, en veel bleken dan weer advertenties. Toch heb ik een aantal weken de website in de gaten gehouden, en ben uiteindelijk op een mooi paar leren pumps gestuit in precies de juiste kleur die ook nog eens betaalbaar waren! Van een vrouw die ze maar één keer had gedragen, inderdaad, op haar eigen bruiloft. Dolblij grapte ik met een vriendin: 'goh dit is wel een gat in de markt toch?'

Later, toen anderen in mijn omgeving trouwden, merkte ik dat zij ook moeite hadden met het vinden van de juiste bruidsschoenen. En ik dacht, waarom ga ik er niet gewoon iets mee doen? Er zijn genoeg vrouwen die hun eigen bruidsschoenen niet meer dragen en ze wel kwijt willen, en genoeg andere vrouwen die ze juist zoeken. En zo werd het opzetten van PAARELS een feit.

Hopelijk kan ik jullie net zo blij maken als ik destijds was met een paar mooie, lekker zittende bruidsschoenen voor een betaalbare prijs. Welke door een andere bruid met liefde zijn gedragen en heel goed nog een fantastische dag mee kunnen maken!